قاسم رضایی در فینال رقابت های 96 کیلو گرم حریف روس خود را شکست داد و سومین طلای کشتی فرنگی را کسب کرد. در آن سو هم بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی شانه به شانه هم رفتند و مدال طلا و نقره المپیک را کسب کردند تا بازهم قوی ترین مرد جهان این بار هم ایرانی باشد. اما در جای دیگر احسان حدادی با کسب مدال نقره پرتاب دیسک کاروان ایران را صاحب هشتمین مدال خود کند.
ایرانی ها باید 17 مرداد ماه را روز المپیک نامگذاری کنند. شب رویایی ما با کسب چهار مدال به پایان رسید و ورزشکاران پر امید ما در وزنه برداری، کشتی فرنگی و پرتاب دیسک به مدال های خوش رنگ طلا و نقره رسیدند.
در حالی که در سالن اکسل بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی شانه به شانه هم رقابت می کردند در گوشه ای دیگر احسان حدادی با در اولین پرتاب خود همه رو شوکه کرد و در صدر جدول برترین های این رشته قرار گرفت و در گوشه ای دیگر از سالن اکسل قاسم رضایی در فینال به مصاف حریف روسی خود رفت و مدال های یکی یکی بر گردن ورزشکاران ما آویخته شدند و رتبه ایران در جدول پله پله بالا امد و از بیست و چهارم به هفدهم و از آن به دوازدهم و سرانجام در رتبه یازدهم جا خوش کرد.
حساسترین رقابت امروز ورزشکاران کشورمان در کشتی فرنگی آغاز شد؛ جایی که دو ملی پوش ۶۰ و ۹۶ کیلوگرم کشتی فرنگی کشورمان پا در رقابتهایی گذاشته بودند که میتوانست نام کشورمان را برای همیشه در تاریخ این رشته به المپیک سنجاق کند.
هر دو نماینده کشورمان که در دور نخست با قرعه استراحت مواجه شده بودند، رقابتهای خود را با پیروزی آغاز کردند در حالی که سعید عبدولی، کشتی گیر ۶۶ کیلوگرمی کشورمان بسیار جنگنده و سرحال به نظیر میرسید اما قاسم رضایی، فرنگی کار ۹۶ کیلوگرمان به دلیل عفونت شدیدی که پشت سر گذاشته بود، شاداب به نظر نمیرسید.
در ادامه رقابتها سعیدعبولی در رقابت ما قبل نیمه نهایی با ناداوری مغلوب حریف فرانسوی شناخته شد تا اشکهای وی بسیاری از هموطنانمان را آزرده کند تا جایی که محمد بنا، سرمربی بینظیر تیم ملی کشتی فرنگی از مسئولان فدراسیون کشتی بخواهد که هدیه در نظر گرفته برایش را به عبدولی بدهند چرا که از دید مربی، شاگرد قهرمان شده است.
موج اعتراض هموطنانمان به ناداوری صورت گرفته تا جایی ادامه یافت که «رافائل مارتینتی» رئیس فیلا به فاصله اندکی از این اتفاق بگوید: ایملهای فراوانی از سوی ایرانیها به دست من رسید که مضمون خیلی تندی داشت؛ انتظار چنین برخوردی را نداشتم.
فارغ از این خبر تلخ، با شروع رقابتهای عصر روز یازدهم المپیک (شامگاه به وقت تهران) ورزشکاران کشورمان رقابتهای خود را در حالی آغاز کردند که ظاهرا مسئولان رسانه ملی آمادگی پوشش دادن تمامی مسابقات را نداشتند!
بدین ترتیب مهمترین اتفاق تاریخ ادوار المپیک برای کشورمان در حال رقم خوردن بود اما به جرات میتوان گفت که نیمی از مسابقات ملی پوشانمان از دید مشتاقان پر شمار ایرانی مخفی ماند.
در وزنه برداری دو ملی پوش دسته فوق سنگین کشورمان در حالی رقابتهای خود را آغاز کردند که پیشتر رئیس فدراسیون بینالمللی وزنهبرداری ابراز امیدواری کرده که روند تیم ملی وزنه برداری کشورمان که با برنز شروع شده و به نقره رسیده بود، امشب به طلای سلیمی ختم شود اما چه بسا رخدادن واقعهای فراتر از یک طلا در ذهن «تاماش آیان» هم نمیگنجید.
رقابتهای دسته مثبت ۱۰۵ کیلوگرم در حرکات یکضرب نشان میداد که بهداد سلیمی و سجاد انوشیروانی عزمشان را برای خلق رکوردی بینظیر جزم کردهاند؛ جایی که سلیمی به رغم مهار وزنه مشابه با ورزشکار روسی و به دلیل وزن بیشتر، به رتبه دوم رسید و انوشیروانی رتبه سوم را کسب کرد تا رقابتها به حرکت دوضرب و عرصه تخصص ورزشکاران کشورمان کشیده شود.
رقابت وزنه برداران برای کسب یکی از سه عنوان شاخص المپیک در حالی در حرکت دو ضرب ادامه یافت که مردم کشورمان شاهد کم استرسترین مسابقات سالهای اخیر خود بودند چرا که وزنه برداران کشورهای مختلف یکی بعد از دیگری روی تخته حاضر میشدند و با مهار وزنههای درخواستی یا ثبت خطا گاه به کار خود هم پایان میدادند اما هنوز خبری از دو ملی پوش کشورمان نبود؛ به این معنی که وزنه درخواستی ایشان بیش از این حرف هاست و آمادگی رویارویی با وزنههای سنگینتر را هم دارند.
اینچنین بود که سجاد انوشیروانی با مهار دومین وزنه درخواستی موفق شد تا خیال همه را از بابت کسب مدال راحت کند و البته بهداد سلیمی با مهار نخستین وزنه در دو ضرب، طلای مسابقات و لقب «قویترین» مرد مسابقات را برای خود سند زد.
در ادامه رقبای این دو نیز با شکست از وزنههای انتخاب کردهشان به کار خود پایان دادند تا مدال نقره انوشیروانی هم مسجل شود و ورزشکار ملی پوش کشورمان در حرکت سوم به گونهای پشت میله حاضر شود که اقدام به لیفت وزنه هم برای وی و کادر مربیان کشورمان جنبه شوخی و مزاح را بیابد.
و در آخرین لحظات برگزاری مسابقات وزنه برداری در المپیک ۲۰۱۲، مرد طلایی وزنه برداری کشورمان درخواست وزنهای را داد که از رکورد رضازاده، قهرمان اسبق سنگین وزن جهان و رئیس فدراسیون وزنه برداری حال حاضر کشورمان هم سنگینتر بود اما ترس از وارد کردن فشار بر زانوی آسیب دیده سبب شود تا از ادامه کار منصرف شده و رکورد شکنی را به مجال دیگری بسپرد
حضور دو ورزشکار از یک کشور در سکوی توزیع مدال سنگین وزن از آن دست اتفاقاتی است که جزو یادگارهای المپیک سی ام به ثبت خواهد رسید.
اما این پایان افتخار آفرینی ورزشکارانمان در روز یادهم مسابقات نبود چرا که همزمان با رقابت وزنه برداران در سالن اکسل، احساس حدادی، رکورددار پرتاب دیسک آسیا در استادیوم اصلی مسابقات به رقابت با حریفانی میپرداخت که روز گذشته به همراه وی موفق شده بودند که به مرحله نهایی راه بیابند.
بدین ترتیب قرار بود حدادی تنها نماینده کشورمان باشد که به یک رقابت نهایی در استادیوم اصلی مسابقات راه یافته است اما این اتفاق کم نظیر در تاریخ کشورمان هم سبب نشد تا افتخار آفرینی این ورزشکار قدرتمند کشورمان به پخش زنده برسد.
حدادی در نحستین پرتاب خود کاری کرد که نامش با رکورد ۶۸ متر و ۱۸ سانتی متری به رتبه نخست جدول رده بندی پرتاب دیسک مردان سنجاق شود اما این موفقیت با چهارمین پرتاب نماینده آلمان با اختلاف ۹ سانتی متر موقتا از چنگال ورزشکار نامدار کشورمان خارج شد تا ثبت دو خطا از حدادی در پرتابهای پنجم و ششم، مدال طلا را به آلمانها برساند و کاری کند که ورزشکار این کشور لباسش را از شادی پاره پاره کند!
بدین ترتیب حدادی، ورزشکار نخبه کشورمان به مدال برنز المپیک لندن بسنده کرد تا تعداد نقرههای کاروان کشورمان در روز یازدهم به عدد سه رسیده و مجموع مدالهای کشورمان ۸ شود؛ بدین ترتیب در رویاییترین روز ادوار المپیک برای کشورمان، رتبه ایران در جدول رده بندی مسابقات به یازده رسید.